Copyright 2024 - Bygland luftsportklubb

2018 skulle vise seg å bli planleggings- og opplæringsåret for rullestolen. Desverre liten aktivitet for passasjerer, men du verden for et spennende og innholdsrikt år.

Vi setter som vanlig i gang på Bygland, og årets første passasjer melder sin interesse. Anne Lise fra Høvåg lider av Huntingtons, men har en del hun ønsker å gjennomføre fordi om :) Anne Lise, og hennes enorme gjeng av tilhengere møter opp på Bygland til nydelig flyvær, og vi får en fantastisk tur. Like etter drar hun like godt til Kjevik fallskjermklubb og hopper fallskjerm og :) Man kan gjøre så mye om man bare vil, tenker vi.

FOTO: Cathrin Alvær Nesland

Vi gjør oss klare for Ekstremsportveko, der vi venter en del pågang siden prosjektet er kjent på denne festivalen. Geir Ove som er en gammel kjenning ønsker å fly igjen :) Desverre går Amun på en smell og kan ikke fly etter et besøk i Vossabadet allerede første dagen. 

Voss hang og paragliderklubb melder om flere bestillinger fra en gruppe nederlendere som kommer opp via en frivillig organisasjon for å få fly med chAIR possible. What to do? Anders Ringheim og Harald Horvei får et raskt lynkurs før jeg drar hjem. Fly med sandsekker først fikk de beskjed om. Hadde de sandsekker? Nei. Hadde Anders ølfat? Ja. Øl fatene fikk bli med på flere turer, og min partner in crime, Severin Eilertsen, var min stedfortreder under opplæringen. Etter mang en tur, var de klare for passasjerer. Alle nederlenderne og Geir Ove fikk sin tandemtur :) Dette ble så vellykket at Voss Hang og Paragliderklubb ønsker å kopiere stolen for å ha en selv. Dette blir gjort vinteren 2018/19.

FOTO: EINAR SAAKVITNE

Rullestolflyging fra 1:07

 

Gamaveka Extreme 2018 fikk også Kristine, som er dårlig til beins, få en ny opplevelse i luften med oss. Hun har flydd med oss tidligere, men dette var første gang i stolen.

FOTO: ANDREAS IVERSEN

Så ble det stille. Stille over lengere tid. Vi har søkt om midler til chAIR possible i øst og vest. Ingen tilslag. Blir litt lei av mye arbeid, og ingen hjelp. Vurderer å skrinlegge hele prosjektet.

 

 

Helt til en desember dag. Jeg blir kalt inn til et møte med Gjensidigestiftelsen for å redegjøre hvorfor jeg har søkt støtte i Vest Agder da største parten av vår drift er i Aust Agder. Overraskelsen var stor da det var overrekkelse av 1.000.000,- til chAIR possible :) Nå kan vi virkelig gi gass, og glede mange mange flere. Tusen hjertlig takk :)

 

f t g