Copyright 2024 - Bygland luftsportklubb

Nytt år, nye muligheter :)

Stolen ble tatt frem fra innerst i garasjen, for å delta på Luftsportuka 2017 ved Starmoen flyplass i Elverum.

Her møtte jeg Mariann Brattland som sitter i rullestol. Hun er seilfly pilot. Jeg foreslo at hun kunne sitte på med meg, så kunne jeg sitte på med henne. Dette ble positivt besvart.

Jan Henrik Eriksen stilte opp med scootervinsjen sin, og trakk oss opp til 400 meter. Ble en litt kort tur pga kjipe forhold i luften, så vi tar en ny tur ved neste anledning :)

Ved landingen viste det seg at vi trenger mer beskyttelse for beina til passasjeren. Noe som kunne fange de om de skulle falle av stolen. Naboen min, Rune Røsand kom på den geniale ideen å bruke finmasket nett fra en fiskehov. Dette fungerer utmerket.

 

Tandemen takker for seg.

Tandemen min ble etter lang fartstid og mye misbruk i forbindelse med testing av stolen, utslitt. Dette kom på værst tenkelige tidspunkt da økonomien ikke tilsa at ny tandem kunne handles inn.

Fikk en del tips om organisasjoner og stiftelser som kanskje kunne bidra, men jeg fikk ikke noe napp her. Hva skal jeg gjøre? Jeg startet så opp en liten innsamlingsaksjon på facebook, i håp om å få dekt noe av de andre pilotene rundt om i Norge som kjenner til prosjektet. Og for en enorm uventet respons :) Alle midlene ble samlet inn i løpet av 3 dager. Helt vanvittig. Tok så kontakt med noen leverandører for pris og leveringstid. En leverandør hadde på lager i Frankrike, og denne kunne leveres innen 4 dager. Den ble bestillt, og skulle ligge klar til oss på Ekstremsportveko.

 

Ekstremsportveko 2017 taler for seg selv i denne videoen som Andre Eriksen og Dagfinn Graneng har stått i bresjen for:

 

Dette ble snappet opp av tv-showet Right This Minute i USA, og de laget en egen sak om chAIR possible. Den kan du se her :)

http://www.rightthisminute.com/video/rtmtv-those-bound-wheelchairs-can-now-take-sky

 

 

Så tok vi for oss Gamaveka Extreme 2017. Her hadde vi avtale med Landsforeningen for Ryggmargskadde, LARS, og Norges handicap forbund ungdom, NHFU, om å få sendt opp 15 personer. De møtte opp, og ble en del av arrangementet i sin helhet. Dette satte vi stor pris på. Og flydd fikk de, alle som en kom de ned med tidenes glis :) De ønsker til neste år å legge ett av sine fire årlige arrangement til Bygland og Gamaveka Extreme. Vi ønsker de hjertelig velkommen.

 

Flyging med chAIR possible fra 05:28

 

 

 

f t g