Copyright 2019 - Bygland luftsportklubb

Nytt år, nye muligheter :)

Stolen ble tatt frem fra innerst i garasjen, for å delta på Luftsportuka 2017 ved Starmoen flyplass i Elverum.

Her møtte jeg Marianne Brattland som sitter i rullestol. Hun er seilfly pilot. Jeg lurte på om at hvis hun kunne sitte på med meg så kunne jeg sitte på med henne, ble positivt besvart.

Jan Henrik Eriksen stillte opp med scootervinsjen sin, og trakk oss opp til 400 meter. Ble en litt kort tur pga kjipe forhold i luften, så vi tar en ny tur ved neste anledning :)

Ved landingen viste det seg at vi trenger mer beskyttelse for beina til passasjeren. Noe som kunne fange de om de skulle falle av stolen. Naboen min, Rune Røsand kom på den geniale ideen å bruke finmasket nett fra en fiskehov. Dette fungerer utmerket.

 

Tandemen takker for seg.

Tandemen min ble etter lang fartstid og mye missbruk i forbindelse med testing av stolen, utslitt. Dette kom på verst tenkelige tidspunkt da økonomien ikke tilsa at ny tandem kunne handles inn.

Fikk en del tips om organisasjoner og stiftelser som kanskje kunne bidra, men jeg fikk ikke noe napp her. Hva skal jeg gjøre. Jeg startet så opp en liten innsamlingsaksjon på facebook, i håp om å få dekt noe av de andre pilotene rundt om i Norge som vet hva dette er for noe. Og for en enorm uventet respons :) Alle midlene ble samlet inn i løpet av 3 dager. Helt vanvittig. Tok så kontakt med noen leverandører for pris og leveringstid. En leverandør hadde på lager i Frankrike, og denne kunne leveres innen 4 dager. Den ble bestillt, og skulle ligge klar til oss på Ekstremsportveko.

 

Ekstremsportveko 2017 taler for seg selv i denne videoen:

https://www.facebook.com/blsk.no/videos/1814610015521041/

Dette ble snappet opp av tv-showet Right This Minute i USA, og de laget en egen sak om chAIR possible. Den kan du se her :)

http://www.rightthisminute.com/video/rtmtv-those-bound-wheelchairs-can-now-take-sky

 

Så tok vi for oss Gamaveka Xtreme 2017. Her hadde vi avtale med Landsforeningen for Ryggmargskadde, LARS, og Norges handicap forbund ungdom, NHFU, om å få sendt opp 15 personer. De møtte opp, og ble en del av arrangementet i sin helhet. Dette satte vi stor pris på. Og flydd fikk de, alle som en. Dom de ned med tidenes glis :) De ønsker til neste år å legge ett av sine fire årlige arrangement til Bygland og Gamaveka Xtreme. Vi ønsker de hjertelig velkommen. Video kommer etterhvert.

 

 

 

f t g