Copyright 2024 - Bygland luftsportklubb

 

Vi dro opp til Ekstremsportveko forventningsfulle og spente med egen båt. Det var meldt elendig vær, men dette har ikke skremt oss før. Jeg hadde en avtale om å fly Sigrid Sellereite i tandem. Dette ville være hennes første tur etter at hun fløy på en ledning i Brasil og brakk ryggen. Vi fikk en dag med flybare forhold, og hun spente seg i. Vi fikk en flott tur over Voss, og gleden var stor hos passasjer og pilot.

Jeg var så heldig at jeg fikk tatt en tur til med Bjørn Egil Tolås. Han har spinal muskelatrofi. En ung gutt med mye vilje og ønsker han vil gjennomføre. Jeg fikk og et ønske fra Geir Ove Himle. En artig kar med Lesch Nyhan-syndrom. Han sitter i en helautomatisert rullestol hele tiden. Han skal og fly, men pga været ble det utsatt til neste år. Beste kommentaren jeg har hørt på lenge fikk jeg av Geir Ove. Når jeg snakket om at været dessverre ikke lot oss fly, sa han på bredeste vossadialekt; "ja....., drit no i da" :) Han ville fly.

Dette var suksess. Vi dro hjem, og videreutviklet stolen litt etter erfaringer og ideutvekslinger på Voss. Stolen fikk kuttsystem med egen nødskjerm, og ble gjort flytende.

 

Flyging med chAIR possible fra 03:45

Gamaveka Extreme på Bygland sto for tur. Her ble det tatt mange turer. Ole Jørgen og Åsmund Birkeland fikk prøve den, og de behersket den som om de ikke hadde gjort noe annet. Enda et trygghetsbevis. Her hadde jeg en tur med Even Aas som kom på dagstur fra Trondheim til Bygland for å fly på lørdagen. Dette var viktig for han, siden den dagen var markeringen for ett år siden han var utsatt for en ulykke med ATV hvor han brakk ryggen. Dette ble en spesiell tur som skriver seg inn i mitt minne for alltid.

 

Etter Gamaveka Extreme, fant jeg denne artiklen:

http://www.rightthisminute.com/video/rtmtv-wheelchair-soars-through-sky-during-paragliding-test

Tenk så priviligert man er som for lov til å oppfylle disse ønskene og drømmene. Å få være med på å utvikle noe som gleder andre så mye.

 

Etter alt dette ble jeg invitert til høstkonferanse med LARS, Landsforeningen for ryggmargskadde, i Agder. De har søkt om midler, og kommer til Bygland neste år for å ta del i Gamaveka Extreme. Totalt har jeg vel fått ca 50 forhåndsbestillinger for sesongen 2017. Dette er like mye som jeg pleier å fly tandem et helt år.

 

Vi er fremdeles bare i startfasen, og ballen ruller videre......fort. Vi har så mange forespørsler at vi vet ikke helt hvilken vei vi skal snu oss. Her må det tyngre økonomiske hjelpemidler til om vi skal klare å dekke dette, og det jobbes det med for fullt.

Målet nå er å få bygd 5 stoler til som skal deles ut til de paragliderklubber som vil og kan bruke dette utstyret med egnede startsteder og piloter. Prosjektet skal bli til et nasjonalt tilbud uten at det koster oss noe annet enn dugnadstimer for å få fullbyrdet dette.

 

NLF har nå gitt oss tillatelse til å få fly stolen alene, og avdekke om det er mulig å kunne tilby denne gruppen mennesker muligheten til å ta lisens selv, og fly alene. Dette jobber vi med i 2017.

Nå skal også stolen få muligheter for ski. Første planlagte tur med passasjer, er under Ekstremsportveko 2017 med helikopterløft til Lønahorgi.

 

Hvor det tar vei nå blir mer spennende, og vi ser frem til å komme videre.

 

 

f t g